Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peneux keert stakers de rug

Peneux keert stakers de rug

07/12/2017 12:40 - Naomi Hoever

Peneux keert stakers de rug

Imeao-studenten donderdag bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - Onderwijsminister Robert Peneux heeft donderdag boze leerkrachten en studenten achtergelaten voor het parlementsgebouw. Ze hadden zich begeven naar het DNA-gebouw om hun misnoegen te uiten over de onderwijsstructuren die in het Imeao "kapot worden geslagen".

Nog voordat de studentenvertegenwoordiger haar grieven had geuit, is de minister weggelopen. Hij heeft besloten de leerkrachten en studenten niet te woord te staan maar in plaats daarvan een persconferentie te beleggen.

De stakers waren erg boos over het optreden van de minister. "De minister heeft geen respect. En hij is ook niet stressbestendig." Dit zei Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren. "Hij kan ons ook nooit vertegenwoordigen. Want hij heeft de beschaving niet." Valies zegt verder dat er uiterlijk maandag een oplossing moet komen. "Anders gaan we door tot het uiterste."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen