Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Judodelegatie behaalt zes medailles

Judodelegatie behaalt zes medailles

07/12/2017 19:28 - Marciano Millerson

Judodelegatie behaalt zes medailles

De Surinaamse judodelegatie. Foto: Judoclub Sonkei  

PARAMARIBO - Judokas Xavio Merhai en Tatjana Sommandas hebben in het weekend goud gewonnen tijdens de zevende Barbados International. Jaïr Hahn en Timothy Doekhie pakten zilver, Dylan van Keeken en Ethan Gretna beiden brons. De vechters zijn van de judoclubs Sonkei, Jigoro Kano en Kaizen. De vechters hebben ook deelgenomen aan een trainingskamp verzorgd door zesde-danners Ian en Keith Weithers van het gastland.

Sonkei-coach Martin Redjodikromo is content met het behaalde resultaat omdat alle zes vechters in de prijzen zijn gevallen. "Het is goed afgelopen; de kinderen hebben hard moeten werken." Redjodikromo merkt op dat de judoka's qua conditie, staand -en grondwerk nagenoeg op hetzelfde niveau staan met de vechters uit de andere landen. "Bij het grondwerk zijn wij zelfs een stapje voor, want het was duidelijk dat de vechters van de andere landen vooral probeerden het grondgevecht te vermijden." Hij denkt dat het bij de Surinamers vooral schort aan wedstrijdritme.

Dit evenement beschouwde hij als voorbereiding op internationale toernooien in het nieuwe jaar, waarvoor Sommandas en Merai geselecteerd zijn. Sommandas wordt klaargestoomd voor enkele regionale toernooien en moet dus in shape blijven. Het is volgens hem hopen dat het goed loopt met haar schoolrooster en de financiën. Merhai gaat meedoen aan kwalificatiewedstrijden voor de jeugd Olympische Spelen. "Hij komt pas terug van een blessure. Wij hebben hem ook meegenomen, zodat hij alvast de mentale drempel kon overwinnen."

Redjodikromo wil volgend jaar met een grotere groep afreizen naar Barbados. Aan het evenement deden ruim 120 vechters van het gastland, Suriname, Guadeloupe, Curaçao, Trinidad en Tobago en Martinique mee. De focus van het toernooi is voornamelijk de jeugd een zo breed mogelijk internationaal meetmoment te bieden als voorbereiding op grotere toernooien op latere leeftijd. Barbados eindigde in het landenklassement als eerste, gevolgd door Guadeloupe en Curaçao.

Shies Madhar maakte ook deel uit van de coachingstaf, terwijl Jerry van Keeken fysiotherapeut was. Angela de Bye fungeerde als referee.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina