Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Docenten Imeao-scholen verwerpen overeenkomst

Docenten Imeao-scholen verwerpen overeenkomst

07/12/2017 08:58 - Naomi Hoever

Onderwijsminister Robert Peneux en Bvl-voorzitter Wilgo Valies.

Onderwijsminister Robert Peneux en Bvl-voorzitter Wilgo Valies. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Docenten hebben de overeenkomst die maandag is bereikt tussen de directeuren van Imeao-scholen en minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verworpen. De overeenkomst betreft de toekenning van lesuren voor het opstellen van repetitiewerk door de intersectie- en sectievoorzitters. Docenten noemen de uitspraken van de minister tijdens een interview met het NII dat dinsdag via SRS is uitgezonden een klap in het gezicht en een zware beschuldiging.

De bewindsman zei dat de leerkrachten de studenten met opzet niet laten slagen om op die manier meer geld te verdienen bij de herkansing. Leraren zeggen dat nadat het cijfer is vastgesteld, het repetitiewerk altijd met studenten wordt besproken. De studenten krijgen ook inzage in het repetitiewerk. In een brief van 21 november deelt de directeur van het ministerie de docenten mee dat de intersectie en secties dit schooljaar zullen worden afgeschaft en dat onderwijzers individueel de repetities moesten opstellen.

Ingewijden zeggen dat op deze manier het niveau van het Imeao-onderwijs wordt beïnvloed. Er wordt gezegd dat er een brief van de vicepresident naar de Bond van Leraren (BvL) is gestuurd waarin wordt gesteld dat zulke zaken met de vakorganisatie besproken worden. Gesteld wordt dat er een oplossing is geforceerd met de minister alleen om de repetities die voor de deur stonden niet te laten stagneren. Een voorstel tot clustering van vakken is aangehouden tot het komende schooljaar. 

Peneux stelt dat organisatorische veranderingen binnen de school en de toekenning van uren verantwoordelijkheden van het ministerie zijn. De minister zegt dat er geen conflict is met de Bond van Leraren. Het ministerie staat volgens hem open om in overleg te treden met de bond. Peneux keurt het af dat BvL maandag met leerkrachten op de stoep van het ministerie heeft gestaan om op die manier druk uit te oefenen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina