Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude: Finale sprinter Maes en zwemmers

Consude: Finaleplekken voor sprinter Maes en zwemmers

07/12/2017 22:00 - Terence Oosterwolde

Consude: Finaleplekken voor sprinter Maes en zwemmers

 

PARAMARIBO - De finaleplekken voor sprinter Gayen Maes en de jongens zwemploeg zijn donderdag het lichtpunt voor Suriname geweest in Cochabamba, Bolivia. Tijdens de 23ste editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor Scholieren tussen twaalf en veertien jaar (Consude) werd Maes uiteindelijk zevende en het zwemkwartet vijfde.

Maes kwam in de finale van de 80 meter sprint tot een tijd van 9,64 seconden. In de series had hij 9,68 seconden geklokt en was daarmee als tweede geëindigd in de eerste heat. Da-El Boldewijn bleef in de series steken; hij liep 9,81 seconden en werd derde in zijn heat en twaalfde overall. Bij de meisjes ging Chenelva Winamba als vijfde over de finish in de eerste serie. Met haar 11,24 seconden werd ze overall zeventiende van de negentien deelneemsters.

Ook de jongens zwemploeg stond donderdagavond in de finale. Het Surinaamse kwartet Feranto Stuger, Jeno Heyns, Leandro Berenstein en Prayen Naipal eindigde op de 4x50 meter vrije slag als vijfde in 1:42,38. Brazilië veroverde het goud in 1:38,69, Chili (1:40,18) en Argentinië (1:41,65) zilver en brons.

Op het onderdeel discuswerpen werd Alicia Grootfaam, winnaar van Surinames eerste gouden medaille, tiende met een afstand van 28,90 meter. Rugiva Stuger kwam bij het hoogspringen tot een afstand van 1,30 meter, goed voor de elfde plaats.

De schaakploeg incasseerde donderdag haar vijfde nederlaag op rij. Voor het eerst werd een duel zonder punten afgesloten: 0-4 tegen Peru. De schakers hebben vrijdag nog teamwedstrijden tegen Paraguay (achtste) en Chili (zesde) voor de boeg. Suriname staat op de zevende plek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina