Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Catalanen protesteren in Brussel

Catalanen protesteren in Brussel

07/12/2017 16:48

Catalanen protesteren in Brussel

Catalanen protesteren in Brussel. Foto: AFP  

BRUSSEL - Zeker 45.000 Catalanen zijn donderdag bijeengekomen in Brussel om aandacht te vragen voor de situatie in Catalonië en om voormalig premier Puigdemont, die nog altijd in de Belgische hoofdstad verblijft, steun te betuigen. Dat blijkt uit een telling van de Brusselse politie. Op voorhand waren ongeveer 20.000 betogers verwacht. De demonstratie is volgens de politie rustig verlopen.

De manifestatie is een initiatief van de Catalaanse separatistenorganisaties ANC en Omnium. Zij hadden hun aanhangers onder het motto 'Europa wordt wakker! Help Catalonië' opgeroepen te komen protesteren in Brussel. De Catalaanse betogers vertrokken luidruchtig en met veel vlagvertoon vanuit het Jubelpark voor een optocht door de Europese wijk. De betoging eindigde op het Jean Reyplein. 

 "Dit is geen intern conflict. Europa moet zich ermee gaan bemoeien", zei ANC-voorzitter Agusti Alcoberro voorafgaand aan de mars in Brussel. In Barcelona kregen beide bewegingen ook tienduizenden betogers op de been. Er waren vijf vliegtuigen en tientallen bussen gecharterd om deelnemers naar België te brengen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina