Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouw ziet live huis verwoest worden

Vrouw ziet live huis verwoest worden

06/12/2017 20:12

Vrouw ziet live huis verwoest worden

Vuurzee ten noorden van Los Angeles. Foto: AP  

VENTURA - Bosbranden in Californië trekken ten noorden Los Angeles een spoor van verwoesting. Het vuur verwoestte tot dusver ongeveer 150 gebouwen, waaronder een groot appartementencomplex. Een voor de vlammenzee gevluchte inwoonster van Ventura zag haar eigen huis live op televisie door het vuur verwoest worden.

"Het was absurd. Ik keek op televisie naar een rechtstreekse uitzending over de branden. Opeens zag ik mijn eigen huis in brand staan. Uiteindelijk zag ik alles instorten. Het was verschrikkelijk", aldus de geschrokken vrouw voor de camera van NBC News.

Zo'n 27.000 mensen zochten noodgedwongen een veilig heenkomen, berichtte de Los Angeles Times. Ook zitten zo'n 260.000 aansluitingen zonder elektriciteit. De hulpdiensten trommelden honderden brandweerlieden op om de brand te bestrijden. De vlammenzee naderde het gemeentehuis van Ventura tot op enkele honderden meters.

Zeker één persoon kwam tijdens de brand om het leven. Dat gebeurde door een verkeersongeval op een weg die vanwege de calamiteit was gesloten. Natuurbranden hadden in oktober ook al tot chaos geleid in Californië. Toen gingen zeker tienduizend gebouwen in vlammen op. Circa veertig mensen kwamen destijds om het leven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina