Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse vrouw met drugs in Trinidad gepakt

Surinaamse vrouw met drugs in Trinidad gepakt

06/12/2017 20:45 - Ivan Cairo

De partij drugs die dinsdag op de luchthaven in Trinidad en Tobago is aangetroffen in de bagage van een 26-jarige Surinaamse vrouw die op doorreis was.

De partij drugs die dinsdag op de luchthaven in Trinidad en Tobago is aangetroffen in de bagage van een 26-jarige Surinaamse vrouw die op doorreis was. Foto: TTPS  

PARAMARIBO - Een 26-jarige Surinaamse vrouw is op de internationale luchthaven Piarco in Trinidad en Tobago aangehouden met een grote hoeveelheid drugs. In haar bagage is dinsdagmorgen 4,78 kilo cocaïne en 14 kilo marihuana onderschept. Zo twitterde de TTPS, het politiekorps van het eiland.

De vrouw werd omstreeks 8 uur 's morgens lokale tijd aangehouden nadat ze met een vlucht uit Suriname was gearriveerd. De drugskoerier zou daarna een aansluitingsvlucht pakken naar Barbados. Volgens de politie hebben de cocaïne en marihuana een straatwaarde van respectievelijk ruim 283.000 US dollar om 188.000 US dollar.

De afgelopen jaren is steeds vaker gebleken dat drugskoeriers afwijken van de traditionele route Zanderij-Schiphol om drugs in Europa te krijgen. Dit vanwege de verhoogde controle op vluchten uit zogenoemde risicolanden als Suriname.

Smokkelaars, onder wie bolletjesslikkers, kiezen ook steeds meer de route via Cayenne-Parijs. Onlangs stelde de Franse ambassadeur in Suriname tijdens een interview dat een groot deel van de koeriers die op de Franse lijn worden aangehouden uit Suriname komt.

Internationaal is Suriname de voorbije maanden ook vaak negatief in de publiciteit gekomen vanwege grote drugsladingen uit Suriname die in het buitenland zijn onderschept. Onlangs werd in de haven van Guadeloupe in een lading rijst uit Suriname een grote partij cocaïne ontdekt en in beslag genomen. Niet lang daarna werd ruim 27 kilo coke onderschept in de haven van Jamaica.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina