Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Su Aid richt zich op kunst, sport en cultuur

Su Aid richt zich op kunst, sport en cultuur

06/12/2017 07:12 - Naomi Hoever

De bestuursleden Sidney Grunbeg, Giwani Zeggen en Asgard Koster lichten de nieuwe aanpak van stichting Su Aid toe.

De bestuursleden Sidney Grunbeg, Giwani Zeggen en Asgard Koster lichten de nieuwe aanpak van stichting Su Aid toe. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Gi Wan Anu- campagne van Stichting Su Aid begint zondag. Dit is het vierde opeenvolgende jaar dat de organisatie geld inzamelt om humanitaire projecten uit te voeren. Dit jaar zal ze zich richten op projecten op het gebied van kunst, sport en cultuur, werd dinsdag op een persconferentie gezegd.

De voorgaande jaren ging Su Aid op zoek naar sociale instellingen die hulp nodig hadden. Nu worden organisaties opgeroepen een duurzaam project in te indienen voor financiering. Vorig jaar is SRD 315.000 ingezameld die is geïnvesteerd in veertien bejaardentehuizen. Ook dit jaar is er een song- en videoclip uitgebracht met lokale topartiesten. Bij de start van de campagne zondag zal er een cocktail- en burgermiddag gehouden worden op het terrein van Radio 10 aan de Letitia Vriesdelaan. De omroep bestaat op die dag 21 jaar.

Via een sms-actie van SRD 2,50 per bericht voor Digicel- en Telesur-gebruikers kan ook gedoneerd worden, waarmee een retourticket Paramaribo-Miami kan worden gewonnen. Ook zullen goederen die bedrijven schenken, via de radio worden geveild en zal Su Aid weer een auto verloten. Voor elke donatie vanaf SRD 50 krijgt de gever een lot. In samenwerking met Rosebel Goldmines zal op 16 december een charity loop worden gehouden vanaf het Onafhankelijkheidsplein.

Vrijdag zullen aan de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost het definitieve verslag over het jaar 2016 en het halfjaarlijkse verslag van 2017 worden overhandigd. "We werken met gemeenschapsgeld en leggen daarom verantwoording af."

Su Aid zegt dat gewerkt moet worden aan regels waaraan projecten moeten voldoen. Ze wil de rolstoelbussen voor tehuizen Majella, Ashiana en Margriet aanschaffen. Die kosten twintigduizend US dollar per stuk. Aan de instellingen is een eigen inbreng gevraagd. De organisatie wil extra geld inzamelen om deze instellingen te helpen. Alle Surinamers zijn opgeroepen om minimaal SRD 2 te doneren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen