Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President naar Caricom-Cuba top

President naar Caricom-Cuba top

06/12/2017 14:45 - Ivan Cairo

President naar Caricom-Cuba top

 

PARAMARIBO - President Desi Bouterse gaat vrijdag naar Antigua & Barbuda om de Zesde Caricom-Cuba-top bij te wonen. De bijeenkomst valt samen met de herdenking van 45 jaar wederzijdse relaties tussen de landenorganisatie en het communistische eiland.

Het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat vanwege de goede betrekkingen en de toenemende integratie van Cuba's gezondheidszorg, onderwijs en sport zijn de handel en inkomsten van het land toegenomen. In 2016 groeide de handel met Caricom-landen 126 miljoen US dollar, met 92 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Volgens de Cubaanse minister van Buitenlandse Handel en Investeringen, Rodrigo Malmiecra, hebben nu in totaal meer dan 5.000 studenten uit Caribische landen een opleiding in Cuba gevolgd. Door de jarenlange relatie is Cuba in staat geweest bij rampen sneller dan andere landen noodhulp te bieden aan landen als Haiti, meent de bewindsman.

In november tekenden Cuba en Caricom het zogenoemde Second Protocol of the Agreement of Trade and Economic Cooperation met als doel de handelsbetrekkingen en economische samenwerking uit te breiden. Vrijdag komen alvast de handelsministers van Caricom en Cuba bijeen, waarna op 8 december de regeringsleiders elkaar ontmoeten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina