Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Een tien voor beter zien

Optiek Ninon schenkt tienduizend voor diabeteseducatie

06/12/2017 05:08 - Van onze redactie

Vepleegkundig directeur Celeste Etnel (l) nam de symbolische check in ontvangst van directeur Danielle Elkerbout van Optiek Ninon.

Vepleegkundig directeur Celeste Etnel (l) nam de symbolische check in ontvangst van directeur Danielle Elkerbout van Optiek Ninon. Foto: Ghifâri Moertabat  

PARAMARIBO - “Als we moeten bijpassen zullen we dat doen,maar dit is een begin en we zullen goed gebruik daarvan maken.” Met deze woorden nam Celest Etnel, verpleegkundig directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, dinsdag dankbaar een donatie van SRD 10.500 in ontvangst van Optiek Ninon.

Het geld is bestemd voor het Diabetes Educatie Centrum van het ziekenhuis en zal worden besteed aan een plan over diabeteseducatie, waarmee binnenkort wordt begonnen. "We willen de organisatie steunenvoor het goede werk dat ze doet", motiveert Danielle Elkerbout, directeur van Optiek Ninon, die de donatie overhandigde.

Zij stelt dat deze ziekte  één van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid en blindheid is in Suriname. Dat komt volgens haar door te late ontdekking en slechte educatie over diabetes. "De mensen weten gewoon niet hoe schadelijk suikerziekte kan zijn voor verschillende organen."

Optiek Ninon heeft daarom besloten een bedrag te schenken ter bevordering van de kennisoverdracht op dit gebied. Het bedrag is ingezameld tijdens de 'Een tien voor beter zien'-actie die haar bedrijf vorige maand heeft gehouden in het kader van de Werelddiabetesdag op 14 november. Van elke verkochte bril in november is SRD 10 gereserveerd voor de bewustwording en gevolgen van diabetes.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina