Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook Special Olympian Enser wint Consude-goud

Ook Special Olympian Enser wint Consude-goud

06/12/2017 22:00 - Terence Oosterwolde

Ook Special Olympian Enser wint Consude-goud

 

PARAMARIBO - Suriname heeft een tweede gouden plak binnen. Tijdens de 23ste Zuid-Amerikaanse Spelen voor Scholieren tussen twaalf en veertien jaar in Cochabamba, Bolivia was Special Olympian Ilona Enser de beste op het verspringen met een afstand van 4,13 meter. Eerder op de dag had Alicia Grootfaam gezorgd voor Surinames eerste goud.

Enser, veertien jaar, haalde de winnende afstand bij haar tweede sprong. Het zilver was voor de Chileense Franchesca Alarcón (4,06 meter) en het brons voor Milagros Layoy van Argentinië (4,00). De Surinamers Bernice Kortstam (3,39) en Tanisha Sabajo (2,64) werden veertiende en twintigste.

Er was ook succes op het onderdeel jongensbasketbal. Suriname kreeg gastland Bolivia met 61-58 klein na tussenscores van 17-12 (einde eerste quarter), 21-28 (rust) en 45-37 (einde derde quarter). Captain Jivar Vreden maakte een game-high van 28 punten voor Suriname, terwijl ook Shamir Krak met zijn tien punten in dubbele cijfers scoorde.

De schaakploeg heeft woensdag in de middagsessie verloren. Colombia was met 2,5-1,5 sterker. De punten van Suriname werden binnengehaald door Catherine Kaslan, die won van Valentina Jaraba, en Imaan Kalidjo die remise speelde tegen Nelson Angel. Miguel Gonzalez en Laura Vasquez zegevierden over Krishen Bridjlal en Victoria Kaslan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina