Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Financiën stoot inhouding kredietregeling van zich af

Financiën stoot inhouding kredietregeling van zich af

06/12/2017 06:04 - Naomi Hoever

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ministerie van Financiën zal niet langer inhoudingen op het salaris plegen van ambtenaren die een kredietregeling hebben lopen bij een handelszaak of een financiële instelling. Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat elke ambtenaar zelf het salaris moet kunnen beheren en zo ook de aflossingen kunnen plegen. “Hierdoor wordt er veel werk uit handen van de overheid genomen.”

Hij reageert op de recente ontwikkeling waarbij inhoudingen zijn gepleegd op de lonen van ambtenaren die op krediet hadden gekocht bij Kirpalani. Enkele dagen eerder hadden cliënten van banken te horen gekregen dat zij hun schuld moeten aflossen, terwijl het Centraal Bureau Mechanische Administratie wel de inhoudingen had gepleegd. Het ingehouden geld is echter niet overgedragen. De minister stelt daarom dat de ambtenaren in het vervolg zelf hun zaken moeten afhandelen.

Hoefdraad kan zich terugvinden in de zienswijze van het assembleelid Ronald Hooghart om de maandelijkse inhouding los te laten. Deze informatie ontleent de krant voor een deel aan het NII. De minister wijt de achterstallige afdracht door de overheid aan onder andere Kirpalani aan de bureaucratie binnen de overheid.

Het bedrijf heeft al drie maanden geen geld ontvangen van ambtenaren die op krediet hebben gekocht. Volgens de bewindsman is er een schikking getroffen met de onderneming nog voor de media erover berichtten. Vorige maand bleek ook dat het geld van achtduizend ambtenaren voor autofinanciering twee maanden niet was afgedragen aan de banken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina