Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Discussie geldtegoeden burgers misplaatst

Discussie geldtegoeden burgers misplaatst

06/12/2017 18:35 - Wilfred Leeuwin

Discussie geldtegoeden burgers misplaats

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons (NDP) is er niet over te spreken dat nog wel in De Nationale Assemblee politici proberen de indruk te wekken als zou de regering vrijelijk toegang hebben tot gelden van burgers bij de banken. De DNA-voorzitter zag zich genoodzaakt dinsdag in te grijpen toen tijdens de begrotingsbehandeling dit werd geïnsinueerd door VHP-parlementariër Riad Nurmohamed.

Hij verwees naar een eerdere redactie van NDP-parlementariër Amzad Abdoel, waarin hij de regering opriep SRD 1,4 miljard die burgers bij de banken hebben aan te spreken. Abdoel die, over wat hij noemt de verdraaiing van wat hij gezegd heeft zich boos maakte, verduidelijkt dat hij in een eerdere vergadering inderdaad gesproken heeft over de gelden die de burgers bij de banken hebben. "Maar ik heb en kan nooit de regering oproepen dat geld van de burgers af te pakken. Ik heb toen gezegd dat waar de burgers dit bedrag op de banken hebben, de staat, als het gaat om het innen van vermogensbelasting nog niet eens SRD 500 miljoen int", zegt Abdoel

"Alle wetgeving beschermt eigendom. Verschillende wetten doen dat op verschillende manieren en in verschillende artikelen. Ook de overheid dient zich aan de wet te houden. De discussie was dus misplaatst en mogelijk bedoeld om nog meer en ongegronde onzekerheid in de gemeenschap te brengen. Men doet dat al via andere wegen en wilde dat blijkbaar via DNA ook doen en daar is geen enkele basis voor, dus heb ik daarom die interventie gepleegd. De wet erkent eigendom, punt", benadrukt Simons tegenover de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina