Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2017: Schakers houden eer Suriname hoog

Consude 2017: Schakers houden eer Suriname hoog

06/12/2017 03:44 - Terence Oosterwolde

Consude 2017: Schakers houden eer Suriname hoog

 

PARAMARIBO - De Surinaamse schaakploeg heeft dinsdag ook haar tweede ontmoeting gewonnen tijdens de 23ste Zuid-Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen twaalf en veertien jaar. In Cochabamba, Bolivia werd niets heel gelaten van Bonaire: 4-0. De schaakploeg bestaat uit Krishan Bridjlal (bord 1), Victoria Kaslan (2), Imaan Kalidjo (3) en Catherine Kaslan 4). Na de winst 's morgens op Uruguay (3-1), werd Bonaire gekortwiekt.

Door de winst bezet Suriname de tweede plek met vier punten achter koploper Bolivia met evenveel punten. Ook Brazilië en Colombia hebben vier punten. Suriname staat woensdag tegenover Bolivia ('s morgens) en Colombia ('s middags).

De basketbalselectie onder leiding van Dwight Riedewald heeft dinsdag tegen Peru niet kunnen vasthouden aan haar voorsprong. Na een krap voordeel van 11-10 na de eerste quarter en 22-21 bij de rust, sloeg Suriname een gat van zes punten in de derde quarter die werd afgesloten met een 35-28 voorsprong.

Echter, in de laatste tien minuten stokte de aanval - slechts vier punten - waardoor Peru niet alleen terugkwam in de strijd maar ook met 49-39 zegevierde. Opnieuw was Jivar Vreden het productiefst bij Suriname; hij eindigde met een game-high 29 punten inclusief twee three-pointers.

De volleybalselectie kreeg dinsdag op haar broek van Uruguay. Suriname  speelde een goede derde set, maar schoot uiteindelijk te kort. De eindstand werd 0-3: 19-25, 17-25, 22-25. De ploeg speelt woensdag tegen Argentinië dat zijn eerste partij won van Paraguay. Woensdag beginnen ook de onderdelen atletiek en zwemmen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina