Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Braziliaans onderzoek naar overeenkomsten

Braziliaans onderzoek naar overeenkomsten met Guyana’s en Venezuela

06/12/2017 00:04 - Van onze redactie

De Braziliaanse onderzoeksdelegatie van de Federale Universiteit van Amapá (Unicap) uit Macapá, Brazilië.

De Braziliaanse onderzoeksdelegatie van de Federale Universiteit van Amapá (Unicap) uit Macapá, Brazilië. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Een delegatie van de Federale Universiteit van Amapá (Unicap), gevestigd in Macapá, Brazilië, is sinds dinsdag in Suriname voor een onderzoek naar de situatie van verschillende bevolkingsgroepen, hun cultuur en maatschappelijke positie. Dit onderzoek, sinds 2008 gestart, is onderdeel van een groter plan dat wordt uitgevoerd in Frans-Guyana, Guyana, Brazilië en een klein deel van Venezuela.

Er is voor deze vier landen gekozen omdat ze alle grenzen aan Brazilië. Het uiteindelijke doel is om de integratie tussen de gemeenschappen in deze regio te bevorderen. Tijdens een persconferentie hebben professor Cutemberg Silva en de Unicap-masterstudenten Brenda Farias en Clicia Di Miceli het belang van dit project benadrukt. Zij vinden het noodzakelijk dat de diverse groepen uit de regio meer informatie van elkaar hebben.

De delegatie probeert onder meer de levensstijl, religie, muziek en financiële positie van de gemeenschappen in kaart te brengen. Hetproject is gestart in thuisstad Macapá, vanuit daar uitwaaierend naar de overige doelgebieden. In ruim dertig steden wordt het project afgewerkt. Momenteel wordt onderzocht wat de overeenkomsten zijn tussen Brazilië, de drie Guyana's en Venezuela. Het verslag van het project zal worden overhandigd aan organisaties en de overheden van deze landen.

Het onderzoek loopt door tot 2023. Hoewel de financiële middelen afkomstig zijn van de Braziliaanse overheid, gaat het om een onafhankelijk project. "We willen ook graag de inzichten van de verschillende overheden hebben, maar dat is voor nu nog niet het geval. We richten ons nu meer op de mensen en de cultuur", zegt Farias. De delegatie vertrekt woensdag naar Nickerie en zal daarna oversteken naar Guyana.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina