Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Groot deel schoolvervoer ligt stil

Duizenden leerlingen en leerkrachten ontberen schoolvervoer

05/12/2017 10:09 - Gilliamo Orban

Duizenden leerlingen en leerkrachten ontberen schoolvervoer

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Duizenden leerlingen en leerkrachten in het hele land ontberen dinsdagmorgen opnieuw schoolvervoer. Veel bus- en boothouders zijn wederom in staking omdat zij hun maandelijkse betaling nog niet hebben ontvangen. "We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen. Dat hoort niet op die manier te gaan", zegt Radjesh Orie, secretaris van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), tegen de Ware Tijd.

Mochten de vervoerders dinsdag geen betaling krijgen, dan stopt ook de rest woensdag met rijden en varen, zegt Orie. In dit schooljaar is het schoolvervoer nu voor de derde keer stilgelegd. Vooral scholen waarvan de leerkrachten en leerlingen volledig afhankelijk zijn van het schooltransport, kunnen hun deuren niet openen.

Orie wijst erop dat de OBS de regering tot uiterlijk eind december de tijd heeft gegeven om het verhoogde tarief te betalen. Daarnaast willen de bushouders hun maandelijkse betaling op tijd ontvangen. Voor de bus- en boothouders is het passen en meten om het schoool vervoer te kunnen verzorgen. "Eén bushouder moest zijn koeien verkopen om zijn onderneming te redden", aldus Orie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina