Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2017: Winst voor schaakselectie

Consude 2017: Schakers boeken eerste Surinaamse winst

05/12/2017 15:22 - Terence Oosterwolde

De basketbalselectie verloor maandag haar eerste ontmoeting.

De basketbalselectie verloor maandag haar eerste ontmoeting. Foto: Consude  

PARAMARIBO - Na het verlies van de basketbal- en zaalvoetbalselectie heeft de schaakploeg dinsdag gezorgd voor de eerste winst van Suriname tijdens de 23ste Zuid-Amerikaanse Spelen voor Scholieren (Consude). Van Uruguay werd met 3-1 gewonnen.

In Cochabamba, Bolivia wonnen Catherine en Victoria Kaslan en Imaan Kalidjo dinsdag hun partij van respectievelijk Gianfranco Amado, Ines en Maria Duarte. Krishan Bridjlal moest in Casa Campestre het hoofd buigen tegen de Uruguayaan Tiago Delfino. In de tweede sessie van dinsdag is Bonaire de tegenstander van Suriname.

Onder leiding van Dwight Riedewald beet de basketbalselectie maandag de spits af tegen Uruguay in Coliseo Univalle. Vanaf het begin keek Suriname tegen een achterstand aan en na tussenscores van 8-18, 19-37 en 30-52 werd met 45-64 verloren. Jivar Vreden was met zijn game-high van zeventien punten de enige Surinamer in dubbele cijfers. De rest scoorde zeven punten of minder.

De zaalvoetbalselectie had dinsdag niets in de melk te brokkelen tegen Argentinië. De ploeg incasseerde in Polideportivo Olímpico een 0-8 nederlaag tegen Peru. Francisco Belloni en Valentín Fernández scoorden elk tweemaal voor de winnaar. Suriname komt woensdag uit tegen Brazilië, dat dinsdag met 9-0 zegevierde over Chili.

De delegatie van 59 sporters is op 1 december uit Paramaribo vertrokken. Suriname doet mee met atletiek, basketbal, schaken, volleybal, zaalvoetbal en zwemmen. Rond de afvaardiging was er ruis; de keuze van de sporters werd bekritiseerd, terwijl het grote aantal meereizende niet-sporters vragen opriep.

Met name parlementariërs van de oppositie hadden in De Nationale Assemblee moeite met de afvaardiging. Het toernooi loopt zaterdag af en maandag moet de delegatie terug zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina