Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doordacht plan biedt hoop voor groei toerisme

Doordacht plan biedt hoop voor groei toerisme

01/12/2017 11:00 - Merredith Bruce

Minister Ferdinand Welzijn heeft gisteren lovend gesproken over het strategisch toerismeplan dat richtlijnen biedt voor de ontwikkeling van de toerisme tot volwaardig exportproduct. Hij noemt dit plan een duidelijk voorbeeld dat de regering de daad bij het woord voegt om de sector tot een beleidsspeerpunt te maken.

Minister Ferdinand Welzijn heeft gisteren lovend gesproken over het strategisch toerismeplan dat richtlijnen biedt voor de ontwikkeling van de toerisme tot volwaardig exportproduct. Hij noemt dit plan een duidelijk voorbeeld dat de regering de daad bij het woord voegt om de sector tot een beleidsspeerpunt te maken. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “We zijn kampioen in het opstellen van plannen, maar uitvoeren? Zero”, zegt minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme. Toch heeft hij hoge verwachtingen voor de uitvoering van het nationaal strategisch plan voor toerisme.

Dit document dat richtlijnen geeft voor het toerismebeleid van de overheid, is door werkgroepen vanuit het ministerie en vertegenwoordigers van de private sector voorbereid. Het concept daarvan is gisteren met veel fanfare gepresenteerd in het Lalla Rookhgebouw. Verschillende sprekers, onder wie de minister, hebben zich lovend uitgesproken over het werk dat de groepen hebben verzet. Er bleek duidelijke vastberadenheid om het plan daadwerkelijk uit te voeren.

Welzijn is vooral trots dat het plan door Surinamers zelf is opgesteld. Hij vertelde dat het ministerie door een Israëliër was benaderd om tegen betaling het document door Israëlische deskundigen op te stellen. Het ministerie zou zorgen voor de logistiek. "Wij hebben er bewust voor gekozen om deze meneer vriendelijk te bedanken en - hoewel met interne strubbelingen - alle betrokkenen bij elkaar gekregen om dit zelf op te stellen", zei Welzijn. De opstellers hebben voor een groot deel vrijwillig hun bijdrage geleverd.

In het document, dat een beleid tot 2035 uitstippelt, worden er aanbevelingen gedaan over hoe het toerisme tot een volwaardig economisch product te maken. Er zijn daarin gegevens verwerkt over onder andere het aantal toeristen dat Suriname het meest bezoekt en hun land van herkomst. Er is ook gewerkt met statistieken van de Kamer van Koophandel en Fabrieken over het aantal bedrijven dat nauw betrokken is bij de toerismesector.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina