Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Opvoeden moet anders met kinderen van deze tijd’

‘Opvoeden moet anders met kinderen van deze tijd’

29/11/2017 00:04 - Amanda Palis

Relatiecoach Claudia Halfhide (met microfoon) en Henk Redmond (linksachter) zijn beiden verbonden aan de stichting Father Mother Figure. Samen met twee participanten laten zij zien hoe het eraan toe zou moeten gaan bij het opvoeden.

Relatiecoach Claudia Halfhide (met microfoon) en Henk Redmond (linksachter) zijn beiden verbonden aan de stichting Father Mother Figure. Samen met twee participanten laten zij zien hoe het eraan toe zou moeten gaan bij het opvoeden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "De kinderen van toen zijn niet hetzelfde als de kinderen van nu. We hebben geen keus dan om naar andere manieren van opvoeden te kijken”, vertelt een ouder maandag tijdens de vragenronde van de conferentie ‘Opvoeden kan anders’. Het evenement is georganiseerd door stichting Father Mother Figure die zich sinds de oprichting vorig jaar vooral bezighoudt met het coachen van gezinnen en kinderen.

"We helpen ouders om opnieuw te leren communiceren met hun kinderen. We komen aan huis en helpen zowel kind als ouder om harmonieus met elkaar te leven", vertelt Henk Redmond, oprichter en voorzitter. De conferentie moest opvoeders, ouders en leerkrachten handvatten geven voor een andere aanpak. "Heel veel ouders worstelen met de opvoeding en dat kun je merken aan de resultaten en het gedrag van de kinderen. Met deze conferentie willen we ze helpen anders te kijken naar opvoeden."

Dat de aanwezigen geleerd hebben van de presentaties was duidelijk toen zij allemaal instemmend reageerden op één van de adviezen. Een van hen is leerkracht en moeder Sherida Lino. "Als opvoeder kon ik me helemaal terugvinden in de voordrachten en het is goed om met andere ouders te praten over hoe opvoeden anders kan. Vooral met de kinderen van deze tijd."  

Redmond hoopt dat de deelnemers genoeg handvatten hebben meegekregen om hun kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden naar volwassenheid. Hij beseft dat het in deze financieel moeilijke tijden, niet makkelijk is voor ouders om de gewenste aandacht te geven: "Met de economische ontwikkelingen merk je ook dat wij als ouders minder tijd hebben voor en minder aandacht geven aan de kinderen. We zijn zo druk met overleven dat we soms het contact met hen verliezen, maar moeten proberen om niet langs elkaar te leven, want de kinderen hebben ons nodig." 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen