Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leerling mishandelt leerkracht

Leerling mishandelt leerkracht

22/11/2017 08:17 - Naomi Hoever

Leerling mishandelt leerkracht

 

PARAMARIBO - De leerling van een Lbo-C school in Paramaribo die een leerkracht maandag in bijzijn van medeleerlingen heeft afgetakeld, wordt mogelijk afgeschreven. De uiteindelijke straf zal op basis van het onderzoekresultaat worden bepaald. De jongen heeft de onderwijzer, die tegen zijn pensioen aankijkt, flink bewerkt met zijn vuisten.

Zelfs toen het slachtoffer weerloos op de vloer lag ging de leerling door, daarbij opvallend aangemoedigd door medeleerlingen, zo blijkt uit een filmpje dat op Facebook circuleert. De onderdirecteur Beroepsgericht Onderwijs, Ashok Rambali, heeft een eerdere opmerking herhaald, dat op sommige scholen docenten problemen hebben om les te geven.

De afdeling Inspectie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een onderzoek ingesteld. "Dit is a step to far. Dit kan niet." Rambali zegt dat de betreffende leerkracht al jaren les geeft in de bouw. Hij wijst op de verantwoordelijkheid van ouders en stelt dat zij niet alles aan de school moeten overlaten. "Als dit het gedrag is van onze leerlingen moeten wij hard optreden. We moeten onze werkers en leerlingen beschermen."

"Kinderen moeten leren respect op te brengen voor ouderen. Wat er ook gebeurt, je kunt een man van deze leeftijd niet zo op de grond gooien", vindt de onderdirecteur. "De samenleving bepaalt welke kant wij opgaan. Als wij niets besluiten, dan ziet de toekomst er somber uit." Hij wijst de leerlingen erop dat hun houding - ook bij het beroepsonderwijs - er één moet zijn van respect. "Je mag over kennis en kunde beschikken maar als je attitude niet goed is wordt je nergens in het bedrijfsleven aangenomen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina