Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actievoerder rijstboeren past strategie aan

Actievoerder rijstboeren kiest voor andere strategie

15/11/2017 00:05 - Merredith Bruce

Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten.

Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Hoewel hij niet de aandacht heeft gehad die hij wenste, is Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten, niet ontevreden over zijn straatprotest. Hij heeft echter besloten om voortaan op een andere manier aandacht te vragen voor de noden in de rijstsector. “Ik heb gemerkt dat de mensen passief zijn en daarom wil ik voorlopig niet meer de straat op”, zegt hij over zijn ervaring met de straatacties.

Bhikharie is nu bezig met het verzamelen van handtekeningen in Nickerie. Ook dat gaat volgens hem niet zo vlot. "Men is niet zo spontaan. In vele gevallen moeten wij de mensen zelf benaderen." Er zijn tot nu toe, in twee weken tijd, driehonderd handtekeningen verzameld. De bond mikt op achthonderd, ter ondersteuning van een petitie die aan het parlement zal worden aangeboden.

De BSP-voorzitter toog op 16 oktober gewapend met protestborden naar de omgeving van De Nationale Assemblée om aandacht te vragen voor de problemen in de rijstsector. De directe aanleiding voor zijn actie was de stijging van de brandstofprijs die volgens hem funest is voor de agrarische sector. De actievoerder vroeg ook aandacht voor de aanpak van corruptie en armoede.

Het is niet de eerste keer dat er aandacht wordt gevraagd voor de problemen in de rijstsector, maar toch blijken er weinig tot geen effectieve maatregelen getroffen te worden. Bhikharie is zich daarvan bewust, maar noemt het belangrijk om de autoriteiten eraan te blijven herinneren dat er problemen zijn. De BSP-voorzitter verwacht een crisisplan voor de sector en wil een stabiele en redelijke opkoopprijs van padie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina