Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Witwasverdachte uit Suriname opgepakt

Witwasverdachte uit Suriname gepakt op Schiphol

14/11/2017 12:59 - Van onze redactie

Witwasverdachte uit Suriname gepakt op Schiphol

 

PARAMARIBO - Luz Mejia C. (53), bijgenaamd ‘Mammie’, is het afgelopen weekend na vertrek uit Suriname bij aankomst op Schiphol aangehouden door de Nederlandse justitie. De vrouw, echtgenote van Dirk S., wordt verdacht van witwassen, meldt de Telegraaf.

De vrouw stond al enkele maanden te boek als verdachte in het witwasonderzoek 'Lemwe', dat loopt tegen twee schroothandelaren die vanuit Suriname en Sint Maarten opereerden. Er zouden aanwijzigingen zijn dat deze twee personen zich bezighielden met grootschalige drugssmokkel en de schroothandel als dekmantel gebruikten.

Zowel Mejia C. als haar man Dirk S. was vanwege het witwasonderzoek internationaal gesignaleerd. De van oorsprong Colombiaanse vrouw uit Den Haag woonde de laatste jaren hoofdzakelijk in Suriname, maar heeft ook een adres in Den Haag. Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat ze op diverse momenten grote geldsbedragen naar Nederland heeft overgemaakt.

Ook zou ze contant grote sommen geld in Nederland hebben overhandigd aan de verdachte schroothandelaren. De Nederlandse justitie liet eerder voor 8 miljoen euro beslag leggen op panden in Nederland, België en Duitsland. 'Mammie' is volgens justitie sinds 2012 betrokken geweest bij verdachte money-transfers. Er zijn grote bedragen overgemaakt van Nederland naar Colombia en van Suriname naar Nederland.

De Telegraaf meldt ook dat het koppel behoort tot de "intimi van president Bouterse" en het artikel is voorzien van een foto waarop het koppel samen met de president en zijn echtgenote poseren tijdens een bruiloft.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina