Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter verbaasd over handelingen verdachte

Rechter verbaasd over handelingen verdachte

14/11/2017 05:12 - Van onze redactie

Rechter verbaasd over handelingen verdachte

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor was verbaasd om de 22-jarige verdachte Renato S. na enkele jaren weer te zien in de rechtszaal. Ze herkende hem van jeugdzittingen enkele jaren geleden toen hij ampertjes 16 jaar was. Hij staat terecht voor een beroving. Eerder was hij medeplichtig in een zaak waarbij zijn vriend iemand had vermoord.

Renato S. heeft in juli twee vrouwen beroofd van hun mobiele telefoons. "Ik heb mijn vrouw afgezet bij een bushalte, ging terug en heb met geweld hun telefoons afgepakt. Ik had echt dringend geld nodig. Ik moest hospitaalkosten dekken en mijn familie kon mij niet helpen met geld. Ik moest ook de verzekering betalen voor mijn baby. De benodigde stukken waren niet in orde gemaakt en ik moest een andere manier vinden om het te regelen. Mijn hoofd zat vol verkeerde gedachten."

De rechter vroeg Renato S. waarom hij voor diefstal heeft gekozen terwijl hij vóór de beroving nog een baan had. "Waarom moest je dit doen? Je zat al vier jaren in de gevangenis en ik had je nog aangesproken en gevraagd het goede pad te kiezen. Wat gebeurt er met je?" De verdachte zei hierop dat hij zich heeft laten gaan en dat hij spijt heeft van de "ondoordachte beslissing" die hij in een fractie van seconden heeft genomen.

"Ik heb echt spijt meester, ik was al opgebeld om mij aan te melden in het leger. Ik was eigenlijk al aangenomen. Ik werkte ook in een bedrijf maar ik had problemen met geld." De rechter zei zich niet te kunnen voorstellen dat de man geen lessen heeft geleerd. "Als je dit niet had gedaan, was je op dit moment aan het werk in het leger."

Officier van justitie Roy Elgin vertelde Renato S. dat de verzekering van kinderen tussen nul en zestien jaar gratis is. "Waarom heeft u de stukken niet in orde gemaakt? U had genoeg alternatieven. U reed een bromfiets; waarom heeft u die niet verkocht in plaats van andere mensen het leven zuur te maken? U schaadt het veiligheidsgevoel van uw medemens."

De openbaar aanklager eiste twee jaar en zes maanden met aftrek van voorarrest. Ook wordt de bromfiets van de verdachte in beslag genomen. Advocaat Nalini Ramnarain houdt op 12 februari haar pleidooi. Ze wil het dossier in de zaak eerst bestuderen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina