Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ook diabeten komen aan hun trekken’

‘Ook diabeten komen aan hun trekken’

14/11/2017 21:19 - Sharon Singh

‘Ook diabeten komen aan hun trekken’

Foto: Werner Simons  

PARAMARIBO - Een dagelijks dieet zonder vlees. Hoe doe je dat? De voorzitter van Stichting Eat Yourself Healty, Lorraine Vreden, inspireert vegetariërs elk jaar met haar beurs. Achtereenvolgens doet zij dat nu al zes jaar. Bij haar Vegetarian Food Festival gaan standhouders creatief aan de slag met fruit, groenten en tofu.

Ook gezonde theesoorten en sappen zijn bij het festival onmisbaar. De lezingen gedurende het festival, algelopen zaterdag en zondag, hebben geïnteresseerden een beter beeld over het vegetarisme gegeven. Sinds vorig jaar wordt het festival niet een, maar twee dagen gehouden. Hiermee heeft Vreden ingespeeld op de vraag van de vaste bezoekers. Op zo'n beurs krijg je van die uitzonderlijke gerechten zoals fried eggplants, Jerk BBQ tofu/tempeh, black bean burger, cassaveballetjes, dadelkoek en cacaokoek zonder ei.

De Dierenbescherming heeft een lekkere fruitdrank gemaakt die steeds naar meer doet smaken. In de drank gaan papaja, bacove, guyave en gember en hij wordt gezoet met rijpe bacoven. Heerlijk! Andere gezonde dranken waren syuru, sinaasappel met rozijnen en watermeloen met mint. Een nagerecht waaraan je moet wennen, is de Macha/syuru cake. Met zijn echte Coroniaanse parwa honing en virgin kokosolie is Ramon Hooplot zeker opgevallen. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina