Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Officier eist 12 maanden voor diefstal mobieltjes

Officier van justitie eist 12 maanden voor diefstal mobieltjes

14/11/2017 06:58 - Van onze redactie

Officier van justitie eist 12 maanden voor diefstal mobieltjes

 

PARAMARIBO - “Meester, ik was onder invloed van alcohol en ik had schulden die ik moest betalen. Ik dacht op dat moment dat ik snel aan geld moest komen. Ik heb niet verder nagedacht. Ik had gedronken.” Dit zei de verdachte Regillio R. maandag tegen kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor bij de voortgang van zijn zaak. De 19–jarige verdachte staat terecht omdat hij in augustus en september drie personen op slinkse wijze hun mobieltje heeft afgepakt.

Hij kwam via Facebook in contact met mensen die hun mobiele telefoon wilden verkopen en nodigde hen uit bij hem langs te komen. Zodra de aspirant-verkopers zich meldden deed hij zich voor als eigenaar van de woning. Hij sprak buiten met de mensen, nam de telefoons aan en zei dat hij ze aan zijn moeder wilde laten zien. Hij ging naar binnen, maar keerde niet terug.

"Ik ga u eerlijk vertellen meester; ik zei dat ik even naar achteren zou lopen, maar rende snel via de achterdeur en sprong over de schutting. Daarna was ik weg. Ik verkocht de toestellen en heb daarmee SRD 6000 verdiend. Daarmee heb ik mijn schulden betaald." De rechter vroeg de verdachte waarom hij de slachtoffers heeft opgelicht. "Waarom werk je niet? Als je schulden heb moet je een baan zoeken. Je hebt de technische school afgemaakt. Ben je lui of wil je gewoon niet werken?"

De verdachte toonde tegenover de rechter berouw. "Ik bak soms ook kerstbroden in november en december meester. Ik kan wel aan een vaste baan komen, maar ik had niet verder nagedacht." Officier van justitie Roy Elgin vond een straf van 12 maanden met aftrek van voorarrest gepast. "De straf is een waarschuwing en zal hem leren dat hij moet veranderen. Hij is al oud genoeg en moet nu overwegen welk pad hij opgaat."

Advocaat Nalini Ramnarain vroeg de rechter om te laten meewegen dat de verdachte heeft bekend en aan het onderzoek heeft meegewerkt. Ze zei ook dat er iets is misgegaan bij de opvoeding van haar cliënt en dat hij moet worden begeleid. "Mijn cliënt is vrij jong en zijn handelingen hebben een oorzaak." De officier noemde deze motivering wel acceptabel, maar vindt dat de verdachte moet inzien dat criminele handelingen alleen in zijn nadeel uitpakken. De rechter wil nadenken over alles wat is gezegd en dan vonnis wijzen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina