Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haulpaktruck Rosebelmijn ondersteboven

Haulpaktruck Rosebelmijn ondersteboven

14/11/2017 09:04 - Van onze redactie

Haulpaktruck Rosebelmijn ondersteboven

Twee met erts beladen vrachtwagens tijdens werkzaamheden op de Rosebel-concessie in Brokopondo. Foto: RGM  

PARAMARIBO - Bij een incident op de concessie van Rosebel Gold Mines (RGM) in Brokopondo heeft zich vorige week een incident voorgedaan waarbij een met erts beladen Haulpaktruck ondersteboven kwam te liggen. De bestuurder was tijdens het rijden in slaap gevallen, verneemt de Ware Tijd van bronnen binnen het goudbedrijf.

Het Korps Politie Suriname melding gemaakt van verschillende verkeersongevallen die zich de afgelopen week hebben voorgedaan, maar niet van voornoemd incident. De chauffeur heeft op een snijwond na geen ander letsel opgelopen en mocht na medisch te zijn behandeld en observatie naar huis.

Intussen wordt door het bedrijf onderzocht hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Aan de hand van het onderzoeksresultaat komen maatregelen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. 'Zero Harm' is de slogan die de onderneming propageert voor de veiligheid op de plant en in haar operaties, aldus de RGM-website.

"Zero Harm is de visie waarop alle operaties en activiteiten van Rosebel gebaseerd. Het is onze toewijding om voortdurend te streven naar het bereiken van de hoogste normen op het gebied van gezondheid en veiligheid, het minimaliseren van onze impact op het milieu en samenwerking met de gemeenschappen waar we opereren", luidt het veiligheidscredo van Rosebel Gold Mines.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina