Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental aardbeving Irak-Iran opgelopen tot 530

Dodental aardbeving grens Irak en Iran opgelopen tot 530

14/11/2017 14:13

Dodental aardbeving grens Irak en Iran opgelopen tot 530

Foto: AP / Felipe Dana  

BAGDAD - Het dodental van de zware aardbeving nabij de grens van Irak en Iran afgelopen zondag is opgelopen tot 530. Meer dan achtduizend mensen zijn gewond geraakt. Het Iraanse persbureau Irna meldt dinsdag dat in Iran zeker 530 doden zijn gevallen. In Irak zijn tien doden gevallen en honderden mensen gewond geraakt.

De grootste schade deed zich voor in de plaats Darbandikhan, 75 kilometer ten oosten van de stad Sulaimaniya. Het voornaamste ziekenhuis raakte zwaar beschadigd en zit zonder elektriciteit, zei de Iraaks-Koerdische minister van Gezondheid, Rekwat Hama Rasheed.

De beving is de dodelijkste in Iran in meer dan tien jaar tijd. Zo'n 30.000 huizen raakten beschadigd. Twee dorpen werden volledig vernietigd. De Iraanse president Hassan Rohani bezocht het getroffen gebied in de ochtend en beloofde dat de regering "alles in het werk zal stellen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen''.

Duizenden mensen zitten in geïmproviseerde kampen, terwijl vele anderen ervoor kozen om de tweede nacht in de open lucht door te brengen, ondanks de lage temperaturen. Ze vrezen voor meer bevingen na meer dan 190 naschokken, zei de staatstelevisie. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina