Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werknemers Canawaima gebundeld

Werknemers Canawaima gebundeld

13/11/2017 03:36 - Beta Debidien

Adviserend C-47-voorzitter Robby Berenstein en de eerste CWO-voorzitter Dayanand Dwarka verstrekken informatie over de oprichtingsvergadering.

Adviserend C-47-voorzitter Robby Berenstein en de eerste CWO-voorzitter Dayanand Dwarka verstrekken informatie over de oprichtingsvergadering. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De nieuw opgerichte Canawaima Werknemers Organisatie (CWO) wil via dialoog met de leiding zaken oplossen rond de exploitatie van de veerverbinding tussen Suriname en Guyana. Twaalf van de zeventien medewerkers waren bij de oprichtingsvergadering en gaven goedkeuring aan de ontwerpstatuten. De CWO is de kleinste vakbond in ons land.

"Wij hebben de problemen aangehoord en er zijn voldoende behoeften aangegeven voor het oprichten van een vakbond", zegt voorzitter Dayanand Dwarka. De vakorganisatie wil op verantwoorde wijze de problemen van de werknemers aanpakken en proberen de dienstverlening te verbeteren.

De medewerkers hebben nu nog elk een individuele overeenkomst met de van Canawaima Management Company, maar willen komen tot een collectieve arbeidsovereenkomst waarin de wederzijdse rechten en plichten zijn vastgelegd. De vakbond zal zich bij de vakcentrale C-47 aansluiten.

Voorzitter Robby Berenstein zegt dat de medewerkers de federatie gevraagd hebben om ondersteuning. Het bestuur zal deze week de directie op de hoogte stellen van de opgerichte vakorganisatie. "We hopen dat we gauw daarna worden uitgenodigd voor kennismaking, waarna begonnen zal worden met een oplossing te zoeken voor de problemen."

In grote lijnen komt het erop neer dat er in de verhouding tussen werkgever en werknemers onduidelijkheden zijn over de bestaande voorzieningen. Ook rond het management zijn er zaken die de medewerkers veranderd willen zien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen