Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezingen St. Maarten uitgesteld

Verkiezingen St. Maarten uitgesteld

13/11/2017 11:31

Eugene Holiday, gouverneur Sint Maarten, op bezoek bij koning Willem-Alexander.

Eugene Holiday, gouverneur Sint Maarten, op bezoek bij koning Willem-Alexander. Foto: ANP  

PHILIPSBURG - Gouverneur Eugene Holiday van Sint Maarten heeft zondag besloten de verkiezingen voor een nieuw parlement te verplaatsen van 8 januari naar 26 februari. Als reden hiervoor geeft Holiday dat de voorbereiding van "ordelijke en zorgvuldige verkiezingen" vanwege de ravage door orkaan Irma in september meer tijd vergen.

De verkiezingen zijn uitgeroepen nadat de regering van minister-president William Marlin eind vorige maand naar huis werd gestuurd door het parlement vanwege diens weigering aan voorwaarden van Nederland te voldoen voor het leveren van noodhulp.

Nederland maakte vrijdag bekend 550 miljoen euro beschikbaar te stellen voor noodhulp. Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) wil hierover afspraken maken met een interim-regering, waarvan de formatie momenteel plaatsvindt. De kandidaatstelling voor de verkiezingen op Sint Maarten is uitgesteld van 13 november tot 5 januari 2018. Het nieuwe parlement komt bijeen op 2 april 2018. VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina