Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerk bloedbad Texas nu smetteloos wit

Kerk bloedbad Texas nu smetteloos wit

13/11/2017 19:52

Er staan 25 stoelen met rode rozen, plus één roze voor een ongeboren baby.

Er staan 25 stoelen met rode rozen, plus één roze voor een ongeboren baby. Foto: AFP  

TEXAS - De kerk in Texas, Verenigde Staten, waar een schutter vorige week een bloedbad aanrichtte, is omgevormd tot een smetteloos witte herdenkingsplek voor de slachtoffers. Na de eerste kerkdienst sinds de schietpartij in Sutherland Springs werden weer mensen toegelaten tot het gebouw.

"Ik kende iedereen die zijn leven gaf die dag", zei de geëmotioneerde predikant, die zelf zijn 14-jarige dochter verloor. "Ik weet zeker dat ze nu dansen met Jezus." In de kerk zijn stukgeschoten ramen vervangen en kogelgaten gevuld. Alle kerkbanken en het tapijt zijn verwijderd uit de ruimte, die van de vloer tot het plafond wit is geschilderd.

Op de muur is in zwarte letters psalm 100 aangebracht, de tekst die tijdens de kerkdienst vorige week had moeten worden voorgelezen. Op de plekken waar de slachtoffers vielen zijn 26 stoelen neergezet met hun namen in gouden letters. Voor ieder van hen, van een ongeboren baby tot een 77-jarige, was er een roos geplaatst.

Het is nog niet duidelijk wat er met het gebouw gaat gebeuren, al is de kans groot dat de kerk gesloopt zal worden. Sommige nabestaanden hebben al gezegd nooit meer een voet in deze kerk te willen zetten. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina