Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Falend sportbeleid

COMMENTAAR: Falend sportbeleid

13/11/2017 12:00

COMMENTAAR: Falend sportbeleid

 

PARAMARIBO - EDWARD BELFORT VAN oppositiepartij Abop heeft de afgelopen week bij de Algemene Politieke Beschouwingen de vinger op de zere plek gelegd. Gedocumenteerd legde hij het falen van president Bouterse bloot. De kritiek werd het staatshoofd zodanig te veel, de waarheid is hard maar moet gezegd worden, dat hij voortijdig de vergadering verliet. Wat een belediging aan het college!

Tijdens het programma 'Bakana Tori' adviseerde programmamaker Clif Limburg de luisteraars om de kritiek van de voormalige minister van Justitie en Politie onder Bouterse niet serieus te nemen. Belfort heeft met feiten gestaafd onder welk juk het volk gebukt gaat. Vrijwel niets wat Bouterse beloofd heeft is gerealiseerd, ook niet in de sport.

Eén van de grote teleurstellingen is de Regionale Sportacademie die groots werd aangekondigd. Ondanks het feit dat er al bij de start veel fout is gegaan wilde de president doen geloven dat deze school één van de grootste van de regio zou worden. Het diploma zou internationaal erkend worden. Er zou al een terrein beschikbaar zijn waarop nagenoeg alle benodigde faciliteiten zouden komen. Vandaag zwijgt iedereen, die met de academie te maken zou hebben, als het graf.

De regering had er beter aan gedaan om met het geld dat aan het project is uitgegeven, beurzen te verstrekken aan sporters om te studeren aan The University of the West Indies. Deze universiteit heeft topsporters afgeleverd die wereldprestaties hebben neergezet tijdens grote internationale toernooien. Maar ja, zoals altijd wilden wij weer eens groot doen, terwijl Suriname met veel minder uitgaven betere sporters met een internationale opleiding zou hebben. We wilden opnieuw het wiel uitvinden.

Een ander groot project was het opzetten van sporthallen van het Willebrord Axwijk Sportcentrum. Ook dit werd opgeblazen in de media. Eveneens werd verwezen naar voorgaande regeringen die niets zouden hebben gedaan voor de sport omdat ze niet 'sport- minded' zouden zijn geweest.

Maar opnieuw bleek deze regering goed te zijn in voornemen, maar niet in het doorzetten en uitvoeren. Vrijwel alle sportinfrastructuur landelijk staat of ligt er verwaarloosd bij. Vele sportfaciliteiten worden door illegale parkeerwachters gebruikt als parkeergelegenheid. Maar het is nog niet te laat. Als de regering nu het roer omgooit, valt er van al het verwaarloosde misschien nog iets moois te maken. Lang leve dan daadwerkelijk de sport!

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina