Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunings succesvol met jongste expositie

Brunings succesvol met jongste expositie

13/11/2017 18:32 - Donovan Mijnals

Brunings succesvol in jongste expositie

Drieluik-masterpiece. Foto: Donovan Mijnals  

PARAMARIBO - De meningen zijn onverdeeld bij de opening van ‘Conflict & Harmony’: Henna Brunings heeft het weer geflikt. De kunstenares heeft met hulp van curator Melany Yzer een topexpositie opgezet in De Hal.

Even leek het er vrijdagavond op alsof het publiek het zou laten afweten. Genodigden kwamen aanvankelijk druppelsgewijs binnenglippen, maar daarna was het plotseling vol. Tot een van de eersten behoorde echter de grootheid Erwin de Vries en eigenlijk kon het vanaf dat moment niet meer fout lopen.

De werken in Conflict & Harmony zijn afwisselend donker en helder en de contrasten lijken moeiteloos in elkaar over te vloeien. De figuratief-abstracte stijl die Brunings in deze expositie hanteert, maken dat iedereen de werken op een andere manier interpreteert. Voor het grootste deel laat de kunstenares haar publiek daar ook vrij in, behalve in haar masterpiece 'IMH'. Het is een drieluik dat ze aanvankelijk apart schilderde. Brunings schrok zich echter een hoedje toen ze de stukken bijeenbracht en een ballerina ontdekte. Vanaf dat ogenblik is het moeilijk er iets anders in te zien.

Yzer kijkt terug op een vruchtbare samenwerking met Brunings. Ook de curator heeft de groei bij de kunstenares opgemerkt. Yzer krijgt het na haar rust waarschijnlijk weer druk. "Meneer de Vries heeft me nu ook gevraagd zijn werk te cureren", onthult ze. Maar eigenlijk is Yzer nog niet klaar met Brunings; ze heeft nog wat ideeën voor de toekomst. "Ik zou het geweldig vinden als Henna een ruimte had waar ze haar werken permanent kan exposeren", besluit ze.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina