Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Autoverkoop verloopt nog steeds stroef

Autoverkoop verloopt nog steeds stroef

13/11/2017 00:02 - Gilliamo Orban

Deze vuurrode Chevrolet Corvette C6 genoot de nodige belangstelling van padvinders op de Carshow & Automarkt.

Deze vuurrode Chevrolet Corvette C6 genoot de nodige belangstelling van padvinders op de Carshow & Automarkt. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - “Vroeger losten we per keer zestig auto’s bij de haven, maar nu zijn het er acht tot tien. Ik ken ook bedrijven die toen meer dan honderd voertuigen losten.” Glenn Abdoelkarim, salesman bij B en R Vehicles, maakt een vergelijking tussen de verkoop van auto’s vóór de sterke stijging van de wisselkoers en daarna.

Zijn bedrijf heeft in het weekend meegedaan aan de Carshow en Automarkt 2017 in Live Entertainment Center. "Auto's werden vroeger verkocht als warme bollen, maar nu letten de mensen op de centjes en zoeken ze meer naar een auto die zuinig is in het brandstofverbruik." Aboelkarim stelt dat de prijzen zijn gestegen, terwijl de salarissen niet evenveel omhooggegaan zijn.

Ook salesman Ridley Puperhart van Fernandes Autohandel zegt dat de autoverkoop nog niet vlot. "We halen onze doelstelling wel. Bijvoorbeeld in 2015 verkochten we vijf auto's per week, maar nu twee of drie. Het verschil is niet echt groot, omdat de meeste mensen toch er toe overgaan om een auto te kopen, er rekening mee houdend, dat de wisselkoers weer kan stijgen", zegt Purperhart.

"De autoverkoop kan nog altijd beter, maar met onze scherpe prijzen hebben wij toch wel wat afzet", zegt Marvin Azimullah, coördinator bij H.J de Vries Motors. "Ik heb wel een afname gemerkt in de verkoop, maar nu de wisselkoers al maanden stabiel is, zie ik een lichte stijging." 

Ruben Forster, coördinator van Carshow en Automarkt zegt dat door de vele auto's op straat het niet opvalt dat de verkoop is afgenomen. "Er wordt gelet op het budget en de mensen sparen om vaak een betere wagen te kopen." Volgens Forster is het de bedoeling om het evenement twee keer per jaar te houden. Het wordt een podium waar uitsluitend auto's gepromoot zullen worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina