Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wassen beeld Hitler verwijderd wegens selfies

Wassen beeld Hitler verwijderd wegens selfies

12/11/2017 16:21

Wassen beeld Hitler verwijderd wegens selfies

Foto: AP / Slamet Riyadi  

YOGYAKARTA - Een levensgroot beeld van Hitler is verwijderd bij een wassenbeeldenmuseum in de Indonesische stad Yogyakarta. Het Simon Wiesenthal Centrum, dat strijdt tegen antisemitisme, en mensenrechtenorganisaties waren verontwaardigd over de selfies die mensen bij het beeld van Hitler namen.

Het Mata Trick Eye Museum laat aan de Britse zender Sky News weten dat het beeld naar aanleiding van de kritiek is weggehaald. Het beeld van Hitler stond in het museum tegen een achtergrond van het concentratiekamp Auschwitz. Het stond daar naast Darth Vader, een personage uit de filmreeks Star Wars.

Sinds 2014 stond het museum toe dat er selfies bij het beeld van Hitler werden gemaakt. Een woordvoerder van het museum zei dat het beeld was neergezet uit educatieve overwegingen en niet om mensen te beledigen. "Geen enkele bezoeker heeft erover geklaagd'', beweerde hij.

Het Simon Wiesenthal Centrum liet echter weten het beeld ook de achtergrond waartegen het geplaatst is 'walgelijk' te vinden. Dat toont de ingang van het kamp Auschwitz met de beruchte slogan 'Arbeit Macht Frei'. "Het maakt de slachtoffers die het kamp ingingen en er nooit meer uitkwamen belachelijk'', aldus Rabbi Abraham Cooper van het Centrum. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina