Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vettel wint Grand Prix Brazilië, Verstappen vijfde

Vettel wint Grand Prix Brazilië, Verstappen wordt vijfde

12/11/2017 18:27

Vettel wint Grand Prix Brazilië, Verstappen vijfde

Foto: AP/ Nelson Antoine  

SAO PAULO - De Nederlandse coureur Max Verstappen is zondag in de Grand Prix van Brazilië roemloos vijfde geworden. De race werd gewonnen door Sebastian Vettel.

De Duitse coureur van Ferrari begon vanaf de tweede plek, maar haalde in de chaotische eerste ronde de Fin Valtteri Bottas in. Verstappen kwam nooit in de buurt van een podiumplek en moest in de slotfase de als laatste gestarte Lewis Hamilton voorbij laten.

Voor Vettel was het zijn vijfde zege van dit seizoen, maar pas zijn eerste sinds de Grand Prix van Hongarije eind juli. In de laatste vijf races haalde de Duitser slechts eenmaal het podium met een tweede plek in de Verenigde Staten.

Hamilton en in mindere mate zijn collega Ricciardo begonnen aan een inhaalrace vanuit de achterhoede. De Britse wereldkampioen moest vanwege een crash in de kwalificatie vanuit de pitstraat starten, maar reed na 21 rondes al op de vijfde plek. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina