Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overheid verzuimt afdracht ingehouden geld

Overheid verzuimt afdracht ingehouden geld

12/11/2017 00:02 - Eliézer Pross

Robby Berenstein zegt dat het onacceptabel is dat de overheid ingehouden gelden al twee maanden niet heeft afgedragen.

Robby Berenstein zegt dat het onacceptabel is dat de overheid ingehouden gelden al twee maanden niet heeft afgedragen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Een werkgever die inhoudingen op salarissen doet om rechtstreekse afbetalingen voor medewerkers te doen, mag dit geld niet achterhouden. “Dit is onacceptabel”, zegt Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47. Hij reageert op het feit dat de overheid ingehouden bedragen op de lonen van ambtenaren niet heeft doorgestuurd naar de bank voor schuldaflossing.

De vakbondsleider zegt dat hierdoor duizenden mensen buiten hun schuld in de problemen komen. Ook Hugo Blanker, voorzitter van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren spreekt schande van het overheidshandelen. "De overheid heeft een probleem. Dit is geld van de ambtenaren dat ze in beheer heeft. Het is een wandaad als ze het niet overmaakt en schending van de afspraak tussen de werkgever en werknemer."

Berenstein roept de ambtenaren op om op te komen voor hun rechten. "De mensen riskeren boeterentes van hun bank. Deze schade zou verhaald moeten worden op de overheid", stelt de C-47-leider. Het kan volgens hem ook niet dat er behoorlijke uitleg van de overheid uitblijft. "De minister van Financiën geeft in de media aan dat er sprake is van bureaucratische problemen, maar daarvoor deden dit soort problemen zich niet voor", zegt Berenstein verder.

Hierdoor ontstaan er volgens hem ernstige zorgen over de financiële positie van de overheid. Ingehouden geld op het loon van naar schatting achtduizend ambtenaren is al twee maanden niet overgemaakt naar banken. Bij sommige banken is de achterstand twee maanden, andere geven aan "geen noemenswaardige" achterstanden te hebben. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in de media aangegeven dat er opdracht is gegeven om de zaak recht te trekken. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina