Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Massagraven IS ontdekt in Irak

Massagraven IS ontdekt in Irak

12/11/2017 09:42

Iraakse militairen rond een van de massagraven die bij Hawija zijn ontdekt.

Iraakse militairen rond een van de massagraven die bij Hawija zijn ontdekt. Foto: AFP  

KIRKUK - In de Iraakse provincie Kirkuk zijn vijf massagraven ontdekt met honderden burgers die door Islamitische Staat (IS) zijn geëxecuteerd. Dat meldden Iraakse autoriteiten bij een persconferentie zaterdag, waar ook CNN aanwezig was.

De persbijeenkomst werd gehouden bij het ontdekte massagraf in het gebied al-Bakara, net boven de stad Hawija. Die regio was voor 2011 in Amerikaanse handen. "We staan hier bij de plek waar zeker vierhonderd burgers naar toe zijn gesleept en barbaars om het leven zijn gebracht door IS'ers", zei de gouverneur van Kirkuk, Rakan Saeed.

De gouverneur heeft de Iraakse regering en een mensenrechtencommissie gevraagd om naar de vijf massagraven te komen om met DNA-testen de lichamen te identificeren.

Het olierijke gebied Kirkuk, in het noorden van Irak, werd in 2014 ingenomen door IS. Koerdische troepen verdreven IS later weg uit het gebied en weigerde het gebied af te staan. Iraakse regeringstroepen namen het gebied in oktober over van de Koerden. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina