Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marokko na 20 jaar naar WK voetbal

Marokko na 20 jaar naar WK voetbal

12/11/2017 14:09

Marokko na 20 jaar naar WK voetbal

Foto: YouTube  

ABIDJAN - Marokko heeft zich voor het eerst sinds 1998 geplaatst voor het WK voetbal. In Abidjan won het met 0-2 van Ivoorkust en eindigde daardoor als winnaar van groep C.

In de 26ste minuut maakte Nabil Dirar de openingstreffer en vier minuten later bracht aanvoerder Medhi Benatia Marokko al op 0-2. Marokko had slechts gelijkspel nodig voor een WK-ticket, Ivoorkust had moeten winnen.

In de Marokkaanse selectie zitten zes spelers die in Nederland zijn geboren: Hakim Ziyech (Ajax, 24), Karim El Ahmadi (Feyenoord, 32), Sofyan Amrabat (Feyenoord, 21), Mimoun Mahi (FC Groningen, 23), Nordin Amrabat (Wetford, 30) en Mbark Boussoufa (Al-Jazira Club, 33).

Uit Spanje komen vijf spelers, uit Frankrijk vier. Boussoufa, El Ahmadi, Nordin Amrabat en Ziyech begonnen in de basis. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor Marokko. Hij verving Ziyech in de 82ste minuut. NRC.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina