Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fernandes wil minder suiker in producten

Fernandes wil minder suiker in producten

12/11/2017 07:33 - Merredith Bruce

Fernandes wil minder suiker in producten

Foto: fernandesbottling.com  

PARAMARIBO - Hoewel producten van Fernandes Bottling Company suiker bevatten, wil het bedrijf dat de consument er op een gezonde, verantwoorde manier van geniet. De frisdrankproducent heeft daarom gepland om de hoeveelheid suiker in zijn producten te verminderen. Dat staat in een duurzaamheidsverslag over 2016.

"Eén van de manieren waarop wij onze consumenten kunnen helpen de inname van suiker te beperken, is door kleinere porties aan te bieden", staat in het verslag. In verband daarmee zijn vorig jaar twee nieuwe verpakkingen met kleinere inhoud geïntroduceerd van suikerhoudende dranken. Het gaat om de 350 ml Minute Maid Fruitcooler en de 250 ml Coca-Cola. Het bedrijf wil voor meer andere producten minder suiker gebruiken ter bevordering van een gezonde leefstijl. Hoeveel minder is niet aangegeven.

Jennifer Vreedzaam, voorzitter van de vaste parlementaire commissie Volksgezondheid juicht dit initiatief toe. Het toeval wil dat ze gisteren in een gesprek met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft gevraagd wanneer er standaarden en protocollen komen voor de hoeveelheid vetten en suiker in producten die lokaal worden geproduceerd. De politica pleit voor een nationale voedingsrichtlijn. "Als er geen standaarden en protocollen zijn, kun je geen dwingende maatregelen treffen." 

Ze noemt als voorbeeld dat wanneer er nationale standaarden zijn, bedrijven verplicht zouden kunnen worden om het suiker- en vetgehalte van hun product eerst te laten testen voordat het naar de consument gaat. Het ministerie wil het gebruik van suikerhoudende drank en zout ontmoedigen door de belasting op die producten te verhogen. Vreedzaam is hier voorstander van, maar ze denkt dat dit doeltreffender zal zijn in combinatie met het verlagen van de zout- en suikerwaarde. "We moeten al bij de verwerking van het product maatregelen treffen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina