Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eremetaal voor delegatie bodybuilding

Eremetaal voor delegatie bodybuilding

12/11/2017 15:41 - Terence Oosterwolde

Anthony Nekrui veroverde een tweede en derde plek tijdens de tiende Darcy Beckles Classic.

Anthony Nekrui veroverde een tweede en derde plek tijdens de tiende Darcy Beckles Classic. Foto: Terence Oosterwolde / Archief  

PARAMARIBO - Van de Surinaamse bodybuilders hebben Anthony Nekrui en Militia Galimo het beste gepresteerd tijdens de Darcy Beckles Classic Invitational 2017. Op Barbados werd Nekrui zaterdagavond tweede in de open klasse en daarna derde in de invitational categorie, de hoogste klasse. Galimo eindigde als tweede in de wellnesscategorie van het onderdeel Bikini Fitness.

Nekrui werd in 2016 bij Surinames eerste participatie derde in de open klasse; Galimo eindigde vorig jaar als runner-up, net als Stefani Tjon A San en Soepe Koese (invitational). Earnie Eenig, publiciteitsman van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond, zegt niet ontevreden te zijn over de resultaten van dit jaar.

Tjon A San, drievoudig Miss Bikini Fitness van Suriname, eindigde zaterdagavond als derde in de categorie 1,68 meter en langer. Suelle Shepperd werd vijfde. Kimberley Ephraim uit Antigua en Barbuda ging er met de hoofdprijs vandoor. In de wellnesscategorie werd Anke Griffith van Barbados eerste. Bodybuilder Sergio Holwijn, fitnessparticipant Priscilla Calor en de Mister Physique-deelnemers Archie Orban en Daes Burgzorg vielen niet in de prijzen.

Aan de bodybuilding invitational classic en bikini- en bodyfitnesskampioenschappen deden 85 deelnemers uit Antigua en Barbuda, Barbados, Guadeloupe, Guyana, St. Lucia, Suriname en Trinidad en Tobago mee. Speciale gast tijdens de tiende editie van het evenement was Phil Heath ook wel 'The Gift' genoemd. Heath is zevenvoudig winnaar van de Mr. Olympia-contest, 's werelds meest prestigieuze en populaire bodybuildingwedstrijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina