Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Cultuur staat voor tal van uitdagingen’

‘Cultuur staat voor tal van uitdagingen’

12/11/2017 15:07

De nieuwe onderdirecteur Kunst en Creatieve Vorming Harriette Bholasingh-Helstone (l) met cultuurdirecteur Elviera Sandie en onderwijsminister Robert Peneux tijdens haar installatie.

De nieuwe onderdirecteur Kunst en Creatieve Vorming Harriette Bholasingh-Helstone (l) met cultuurdirecteur Elviera Sandie en onderwijsminister Robert Peneux tijdens haar installatie.    

PARAMARIBO - “Cultuur staat voor tal van uitdagingen. Eén daarvan is de vele dimensies die in relatie kunnen worden gebracht met educatie.” Dit zegt Harriëtte Bholasingh-Helstone, de nieuwe onderdirecteur Kunst en Creatieve Vorming van het directoraat Cultuur, meldt het NII in een persbericht.

Bholasingh-Helstone roept op tot verdieping in de verschillende culturen die Suriname rijk is. De diverse vormen van cultuuruitingen mogen van Bholasingh absoluut geen verbazing meer wekken. Zij noemt het van eminent belang om te werken aan de culturele vorming op scholen, in culturele organisaties en buurten.

Het eerste waar de nieuwe onderdirecteur aan wil werken is het verheffen van de Palmentuin tot een multicultureel, educatief uitwisselingspark, waarbij het aspect van toerisme niet uit het oog verloren mag worden. Zowel onderwijsminister Robert Peneux als cultuurdirecteur Elviera Sandie hebben geloof in de onderdirecteur.

Er liggen veel uitdagingen op het directoraat en daarvoor is er een sterke organisatie nodig. Het directoraat is met veel ingrijpende zaken bezig. De verschillende relaties met partners moeten verbeterd worden. Op nationaal en internationaal vlak zal er hard aan de weg getimmerd moeten worden, aldus Sandie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina