Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Britse parlementsleden eisen ontslag premier May'

'Britse parlementsleden eisen ontslag May'

12/11/2017 13:11

'Britse parlementsleden eisen ontslag May'

Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert  

LONDEN - Veertig parlementsleden van de regerende Conservatieve Partij hebben een brief ondertekend waarin ze het vertrouwen opzeggen in de Britse premier Theresa May. Dat meldt de Sunday Times zondag.

Met acht stemmen meer is het mogelijk om de partijleider te dwingen om af te tredenMocht dat het geval zijn dan wordt de nieuwe partijleider ook direct de premier van Groot-Brittannië. Nieuwe verkiezingen zijn daarvoor niet nodig. May kreeg een flinke klap te verwerken tijdens de vervroegde parlementsverkiezingen in juni.

De Conservatieven verloren hun absolute meerderheid in het lagerhuis. Ook de moeizame brexit-onderhandelingen worden haar aangerekend. De laatste weken sijpelen steeds meer berichten naar buiten over partijgenoten die het vertrouwen hebben verloren in May.

De wanklanken zwollen recentelijk weer aan na de chaotisch verlopen speech van May op de jaarlijkse conferentie van de Conservatieve partij, waarin ze werd onderbroken door een komiek met een ontslagbrief. Ook had ze last van hoestbuien. Die speech had haar leiderschap juist moeten onderstrepen. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina