Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belfort stimuleert agroproductie Botopasi

Belfort stimuleert agrarische productie Botopasi

12/11/2017 19:54 - Ivan Cairo

Een deel van de kuikens die naar Botopasi verhuizen zodra de kippenhokken daar gereed zijn. Het pluimvee is geschonken door parlementariër Edward Belfort.

Een deel van de kuikens die naar Botopasi verhuizen zodra de kippenhokken daar gereed zijn. Het pluimvee is geschonken door parlementariër Edward Belfort. Foto: Collectie Belfort  

PARAMARIBO - Assembleelid Edward Belfort (Abop) heeft tijdens een bezoek aan het dorp Botopasi kuikens en plantmateriaal aan de bewoners geschonken. Hij was er de afgelopen week op uitnodiging van de Jongerenorganisatie Botopasi ter herdenking van het 122-jarig bestaan van het dorp. De ex-bewindsman heeft voor de schooljeugd en ouders verschillende motivatiesessies gehouden.

Belfort heeft ook groentenplantjes geschonken aan de jongeren en vrouwen van het dorp en deze samen met hen op de kostgrondjes geplant. Daarnaast verzorgde hij een training over het maken van houtskool het kweken van pluimvee. In het kader daarvan schonk de politicus de jongerenorganisatie honderd slachtkuikens en een aantal leghorns.

"Ze zijn nog bezig de kippenhokken te maken en als ze zover zijn, nemen ze de kuikens en leghorns die nu nog bij mij zijn", aldus de volksvertegenwoordiger. Belfort zegt met de geste een aanzet te willen geven tot meer lokale productie in de gebieden in het binnenland die hij bezoekt, zodat de bewoners minder afhankelijk worden van leveringen uit Paramaribo.

Sinds zijn aftreden als minister houdt de Abop-vertegenwoordiger regelmatig motivatieactiviteiten met voornamelijk jongeren en schoolgaanden. Vorige week uitte de politicus in het parlement felle kritiek op president Bouterse die er met zijn beleid toe zou hebben bijgedragen dat ook bewoners van het binnenland het momenteel economisch heel zwaar hebben.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina