Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ziekenhuizen betalen met moeite koopkrachttoelage

Ziekenhuizen betalen met moeite koopkrachttoelage

11/11/2017 00:02 - Gilliamo Orban

Ziekenhuizen betalen met moeite koopkrachttoelage

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De maandelijkse betaling van de koopkrachttoelage blijkt een probleem te zijn voor de ziekenhuizen. Betrokken vakbonden hadden in juni met de regering afgesproken dat de toelage van SRD 500 per persoon met het salaris zou worden betaald. Dat is nooit gebeurd en het geld wordt meestal pas op de vijfde van de nieuwe maand gestort. Dit zegt Lloyd Pool, voorzitter van de personeelsbond van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Los van elkaar hebben de personeelsbonden van het AZP en 's Lands Hospitaal donderdag een prikactie gevoerd om betaling af te dwingen. Dit heeft succes gehad, want intussen is het geld gestort. De voorzitter van de bond van het 's Lands Hospitaal, Imro Edam, heeft vernomen dat het geld is overgemaakt voor alle overheidsziekenhuizen. Gisteren deelden medewerkers van het Psychiatrisch Centrum Suriname aan de redactie mee dat de uitbetaling niet heeft plaatsgevonden. "We krijgen het geld meestal ongeveer twee weken nadat ons salaris is gestort."

De redactie kon niet achterhalen of de medewerkers van Streekziekenhuis Nickerie de toelage hebben gekregen. De bonden van de twee ziekenhuizen kwamen in het geweer nadat de directies in een circulaire hadden laten weten dat de toelage nog niet betaald zou worden. Pool: "Wij hebben dat niet geaccepteerd, omdat de mensen het geld hard nodig hebben." De leden die toen de prikactie begonnen, hebben besloten dat voortaan, ingaande eind november, de toelage samen met het loon moet worden betaald.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina