Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump gelooft Poetins ontkenning van inmenging

Trump gelooft Poetins ontkenning van inmenging

11/11/2017 17:09

President Donald Trump en Ruslands president Vladimir Poetin praten tijdens de APEC-top in Da Nang.

President Donald Trump en Ruslands president Vladimir Poetin praten tijdens de APEC-top in Da Nang. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool foto via AP  

DA NANG - De Amerikaanse president Donald Trump zegt de Russische president Vladimir Poetin te geloven, toen die zaterdag beweerde dat zijn land niet heeft geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloden

De Russische president noemde de beschuldigingen dat het Kremlin zich heeft gemengd in de Amerikaanse verkiezingen 'absurd' en voelt zich beledigd door vragen over de beweerde bemoeienissen. Trump en Poetin zijn allebei op de top van het Aziatisch-Pacifisch economisch samenwerkingsverband APEC in Da Nang in Vietnam. Daar spraken de twee presidenten kort met elkaar. Het was hun eerste ontmoeting sinds juli. Trump stelde dat Poetin hem tijdens hun ontmoeting nogmaals had verteld dat Rusland zich niet met de Amerikaanse verkiezingen heeft bemoeid.

"Ik geloof hem echt", aldus de president. "Ik denk dat hij erg beledigd is en dat is niet goed voor de VS." Onder meer de hoofden van de FBI, CIA en de Amerikaanse inlichtendienst NSA zeiden eerder dat er bewijs is dat Rusland de verkiezingen heeft geprobeerd te beïnvloeden. De CIA meldt zaterdag dat het bij die stelling blijft. Volgens de inlichtingendiensten heeft Rusland zich destijds in de verkiezing gemengd met als doel Trump president te laten worden. Daarbij zouden sociale media zijn ingezet en het hacken van de mails van Trumps tegenstrever Hilary Clinton. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina