Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rika: verwaarloosd project gebruiken voor zwervers

Rika wil verwaarloosd project gebruiken voor zwervers

11/11/2017 08:34 - Merredith Bruce

Henk Amstelveen, voorzitter van Rika, staat bij een van de huizen op het terrein te Santo Bomo.

Henk Amstelveen, voorzitter van Rika, staat bij een van de huizen op het terrein te Santo Bomo. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Deze gebouwen worden al jaren aan de grillen van de natuur overgelaten, terwijl wij staan te springen om opvang voor onze jongens.” Dit zei Henk Amstelveen, voorzitter van de stichting Reïntegratie Kansarmen (Rika) vrijdag op een persconferentie. Hij doelt op een terrein van vijf hectare te Santo Boma met daarop enkele bouwsels die naar verluidt gebruikt zouden worden voor de opvang van gedetineerden.

Daarvan is er echter niets terechtgekomen, maar de stichting weet er wel raad mee. Ze doet er alles aan om de plek, die nu eigendom is van het ministerie van Justitie en Politie, in eigen boezem te krijgen en er een opvanglocatie voor thuis- en daklozen van te maken. Amstelveen ontdekte de locatie 'per toeval' en ging op onderzoek uit.

De stichting heeft al een mondelinge toezegging van waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn om het terrein in eigen boezem te krijgen. Dat gebeurde met tussenkomst van zijn collega Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, een persoonlijke vriend van de organisatie.

Er staan enkele woningen op het met wied begroeide terrein, waarvan sommigen al 'bouwklaar' zijn, terwijl andere gerenoveerd moeten worden. Daarvoor roept Amstelveen de hulp van de gemeenschap in. Hij wil in verband met de resocialisatie, zoveel mogelijk hulp in de vorm van goederen voor de inrichting van de huizen.

Het is de bedoeling dat de doelgroep de plek met eigen inzet zal omtoveren. "We klagen dat deze mensen ons tot last zijn, maar verder blijven we aan de kantlijn staan", zegt hij doelend op de dak- en thuislozen. De organisatie heeft drieduizend stenen en zeventig zakken cement gehad van een ondernemer.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina