Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Kennis moet niet alleen voor de elite zijn’

‘Kennis moet niet alleen voor de elite zijn’

11/11/2017 10:52 - Naomi Hoever

Minister Robert Peneux van Onderwijs in de stand van het Nationaal Archief Suriname van de driedaagse Adekus Kennisbeurs.

Minister Robert Peneux van Onderwijs in de stand van het Nationaal Archief Suriname van de driedaagse Adekus Kennisbeurs. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - "Kennis mag niet alleen voor een elitegroep bestemd zijn.” Zo sprak Jack Menke vrijdag bij de opening van de driedaagse Kennisbeurs van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De bestuursvoorzitter noemt deze eerste kennisbeurs een mijlpaal in het bestaan van Adekus.

Vicepresident Ashwin Adhin, bijgestaan door onderwijsminister Robert Peneux, verrichtte de opening op het IGSR-terrein. Menke zegt dat de beurs volledig is voorbereid door studenten, docenten, technisch- en administratief personeel van Adekus. Met de kennisbeurs wil de universiteit wetenschap en zichzelf als instelling dichter bij de samenleving, het beleid en het bedrijfsleven brengen. De kennisbeurs behelst tentoonstellingen, experimenten, presentaties, foto- en videomateriaal, voorlichting en culturele evenmenten.

Er zijn zestien stands waar informatie ingewonnen kan worden. Ook zullen gedurende de beursdagen zeventien documentaires vertoond worden. Vrijdag was er een paneldiscussie tussen de bond, wetenschappers en de studenten met als onderwerp 'One Adekus'. Peneux omschreef de kennisbeurs als de grootste activiteit van het bestuur dat medio 2016 is aangesteld. "Dit bestuur denkt niet alleen groot, maar stelt ook grote daden."

De bewindsman zei verder dat toen het huidige bestuur in 2016 overnam, er sprake was van een financieel tekort. "Door efficiëntie en crisismanagement heeft dit bestuur het hoofd boven water kunnen houden. Ondanks de moeilijke situatie is het gelukt om een beurs van zo een omvang te organiseren." Volgens Peneux past de beurs in het strategisch beleidsplan van 2017-2020 van de universiteit. De beurs loopt zondag ten einde.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina