Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Goede opkomst bij cursus microbiologie

Goede opkomst bij cursus microbiologie

11/11/2017 13:28

Voedseltechnoloog Ricky Stuttgart met op de achtergrond enkele leerlingen tijdens de cursus microbiologie.

Voedseltechnoloog Ricky Stuttgart met op de achtergrond enkele leerlingen tijdens de cursus microbiologie. Foto: Intermed Bedrijvengroep  

PARAMARIBO - Ruim 250 leerlingen van de basisschool hebben vrijdag tijdens de Kennisbeurs van de Anton de Kom Universiteit van Suriname meegedaan aan twee special events: Microbiologie en Kijken uit de microscoop. De events waren goed bezocht.

Een deel van de zeer enthousiaste leerlingen verdringt zich rond de microscoop om een kakkerlak en stuifmeel van dichtbij te bekijken, terwijl een ander deel ongeduldig wacht bij de DigiGlow, een apparaat dat toont of zij hun handen goed hebben gewassen of niet. De derde groep mag meedoen aan de ATP-test, die laat zien hoeveel bacteriën er op hun handen zijn. "Ik heb aan sport gedaan, we hebben bacteriën en  onze huidmondjes gezien. En het was leuk!", zegt Kiara Brondenstein, leerlinge van de zesde klas van OS Leiding 8a.

Beide special events staan onder leiding van Ricky Stuttgart, voedingstechnoloog. Hij loopt bedrijvig van het ene groepje naar het andere om instructies te geven, bijgestaan door enkele universiteitsstudenten en een medewerker van Intermed Caribe, het bedrijf dat de DigiGlow en andere toebehoren voor de ATP-test ter beschikking heeft gesteld. "Ik ben heel enthousiast erover. De kinderen leren hoe micro-organismen eruit zien. Ze leren ook of ze in voldoende mate hun handen wassen. En ik zie dat als een heel grote winst", zegt Stuttgart.

Jaarlijks organiseert hij de cursus microbiologie, met als slogan 'Geef hen geen hout om een schip te bouwen, maar laat hen dromen van de grote zee'. "In dit geval willen we dat ze dromen van de universiteit en dan denken we dat hun schoolprestaties beter zullen zijn", meent de voedingstechnoloog. Zondag is er van 16:00 - 19:00 uur weer een cursus microbiologie, die toegankelijk is voor zowel kinderen als hun ouders. Registratie is niet nodig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina