Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftienduizend Pakistanen in ziekenhuis om smog

Vijftienduizend Pakistanen in ziekenhuis om smog

10/11/2017 16:13

Vijftienduizend Pakistanen in ziekenhuis om smog

Foto: AFP  

LAHORE - In meerdere Pakistaanse steden hangt al twee weken lang een verstikkende laag smog. Daardoor zijn alleen al in de oostelijke miljoenenstad Lahore circa vijftienduizend mensen in ziekenhuizen opgenomen.

De gezondheidsautoriteiten laten vrijdag weten dat de patiënten onder meer kampen met ademhalingsproblemen, allergische reacties en andere gezondheidsklachten die zijn veroorzaakt door de vervuilde lucht.

Het beperkte zicht op de wegen zorgde de afgelopen weken voor honderden extra verkeersongevallen. Daardoor zijn veertien mensen omgekomen en zeker vierhonderd gewonden gevallen.

De luchtvervuiling wordt aan het begin van de winter vaak erger, omdat het fijnstof zich door de koudere lucht niet in de atmosfeer kan verspreiden. De lucht is zwaar van de uitlaatgassen van dieselmotoren, kolencentrales en industriële uitstoot. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina