Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Van Dijk-Silos is 'speciaal vertegenwoordiger'

Van Dijk-Silos is 'speciaal vertegenwoordiger' Bouterse

10/11/2017 00:03 - Naomi Hoever

Jennifer van Dijk-Silos ex-minister van Justitie en Politie.

Jennifer van Dijk-Silos ex-minister van Justitie en Politie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Jennifer van Dijk-Silos ex-minister van Justitie en Politie is nu speciaal vertegenwoordiger (legal consultant en legal adviser) van de president. Dit zegt ze aan de Ware Tijd na de aantijgingen van haar voorganger-minister Edward Belfort tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Nationale Assemblee.

Hij zei dat de voormalige bewindsvrouw en haar man nog steeds elk in een dienstauto rijden en op staatskosten tanken. Volgens Belfort heeft de Van Dijk-Silos zelfs de beschikking over vijf dienstauto's. "Terwijl de politie geen voertuigen heeft en ook geen benzine wordt er gratis getankt door van Dijk-Silos en haar man die rijdt in een crème gelakte Toyota Fortuner van de staat."

De voormalige minister spreekt dit tegen en zegt dat zij de auto gebruikt die zij als minister onder haar beheer had. Daarnaast heeft ze een volgauto met beveiligingsmannen vanwege haar werk als speciaal vertegenwoordiger van het staatshoofd. "Ik heb de auto die ik heb geleend van de president als minister nog steeds. Belfort zit dingen te verdraaien. Zaken zijn makkelijk te controleren."

Ze stelt dat het proces voor de koop van de auto waarin haar man rijdt in gang is gezet. "Ik heb nooit gestolen en heb staatsmiddelen niet nodig om te overleven." Silos zegt dat ze nu juridische opdrachten krijgt met een politiek tintje. "Reageren op Belfort is me zelf door het slijk halen."  Van Dijk-Silos is in maart van dit jaar gevraagd door president Bouterse om haar portefeuille ter beschikking te stellen na een brief van het Hof van Justitie aan het staatshoofd waarin het vertrouwen in haar werd opgezegd. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen